ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, που αναδείχθηκε στις εκλογές της 26ης Ιουνίου 2019, θα ήθελα να σας απευθύνω θερμό χαιρετισμό και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη και επιτυχία τόσο στην προσωπική, όσο και στην επιστημονική σας ζωή.

Η ιστορική διαδρομή της εταιρείας συνεχίζεται με επιτυχία παρά τις οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών. Οι μηνιαίες επιστημονικές εκδηλώσεις θα συνεχισθούν, τη νέα περίοδο 2019-2020, ενώ το επόμενο 35ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2020. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ευελπιστεί να αναδείξει το επιστημονικό και κοινωνικό έργο της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης και καλεί όλους τους ιατρούς της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας γενικότερα να συμμετάσχουν και να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Οι εξειδικεύσεις στην ιατρική του σήμερα οδήγησαν στην ίδρυση πολλών νέων επιστημονικών ιατρικών εταιρειών με συγκεκριμένα και εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός «κενού» αναφορικά με την ολιστική ιατρική προσέγγιση και την εξατομικευμένη θεραπεία που απαιτεί σήμερα κάθε ασθενής. Ο ρόλος λοιπόν της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης είναι αναβαθμισμένος και κρίσιμος, διότι πρέπει ως η Εταιρεία «κορμός» να συνθέσει όλες αυτές τις εξειδικεύσεις, να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ ιατρών όλων των ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων, ώστε να προκύψει η πλήρης και λυσιτελής αντιμετώπιση των ασθενών της πόλης καθώς και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.

Η παρακαταθήκη που άφησαν οι μεγάλες προσωπικότητες που θήτευσαν στα Διοικητικά Συμβούλια της Εταιρείας πρέπει να αποτελέσει σημαντικό ερέθισμα για τις επόμενες γενεές των νέων συναδέλφων, οι οποίοι με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στη μέθεξη των ιδεών, των στόχων και των επιδιώξεων της Εταιρείας, καθώς και στην περαιτέρω προώθηση και εκπλήρωση του σκοπού της, που δεν είναι άλλος από «την εν τη πόλει προαγωγή της ιατρικής επιστήμης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ιδρυτικό καταστατικό της εταιρείας το 1928. Μόνον έτσι θα διατηρηθεί και θα αυξηθεί το κύρος και η υψηλή επιστημονική παράδοση της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Παπαδόπουλος
Καθηγητής Χειρουργικής Α.Π.Θ.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Uncategorised Αρχική